Wat kost een animatie?

De prijs van een animatie hangt erg af van uw wensen. Welke animatiestijl, bijvoorbeeld een whiteboard, infographic of character animatie? Detailniveau van de illustraties spelen daarnaast een grote rol, en of er muziek en een voice-over bij komt. Ook is een scene waar een karakter rondloopt meer werk als een karakter achter een bureau. Kijk op de pagina prijzen voor een vrijblijvende kosten-indicatie als u al een idee heeft hoe de animatie eruit moet komen te zien.

Mijn budget is beperkt. Kan het goedkoper?

Er zijn altijd mogelijkheden om de animatie aan te passen zodat het binnen uw budget past. Kies een eenvoudigere animatiestijl en een laag detailniveau. Dan leggen we de nadruk op de essentie en laten we details achterwegen. Zo is een duidelijke animatie toch mogelijk voor vrijwel elk budget. Heeft u zelf ervaring met het schrijven van een script, of levert u een ander onderdeel zelf aan? Dat scheelt ook in de kosten. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend prijsvoorstel.

Kunnen wij zelf zorgen voor een script, voice-over of illustraties?

Zeker. Elk onderdeel vergt zijn eigen expertise, maar als u bepaalde onderdelen zelf kunt aanleveren hebben wij hier geen problemen mee.

Hoe gaat het maken van een animatie in zijn werk?

Kort uitgelegd: we kijken eerst samen hoe de animatie en de opdracht eruit komt te zien. Waar gaat het over, wat zijn de wensen en verwachtingen, en wat is het budget. Dan maken we een script en een storyboard. Na goedkeuring gaan we aan de slag met de productie en leveren we de eerste versie van de animatie. Aan het eind is er altijd nog een feedbackronde. Wilt u in detail weten hoe het in zijn werk gaat? Lees ons artikel: Een animatie maken, hoe gaat dat?

Wat is het voordeel van gebruik van animatie?

Een animatie trekt en behoudt de aandacht van de kijker. In anderhalve minuut kunnen we iets duidelijk uitleggen terwijl via tekst en stilstaande afbeeldingen de aandacht vaak snel weg is. Ook verduidelijken de animaties de tekst, daardoor wordt het verhaal voor iedereen makkelijker helder. Het maakt een complex verhaal begrijpelijk voor iedereen. Naast de animatie kan verder verdiept worden, en zal de extra informatie na het kijken van de animatie ook beter begrepen worden.

Hoe snel kan een animatie opgeleverd worden?

Doorgaans hebben wij 5 werkdagen nodig om de animatie klaar te maken vanaf het moment dat het script en storyboard zijn goedgekeurd. Zorg dus dat u snel reageert op mails in de voorbereidingsfase, indien het snel af moet. Reken gemiddeld op ongeveer 2-3 weken.

Kan de animatie aangepast worden op onze huisstijl?

Sterker nog, wij beginnen vanuit uw huisstijl. Dus stuur ons gerust alle info, documenten, website die ons inspiratie kan geven. Zo past de animatie precies binnen uw omgeving en draagt het de stijl van uw initiatief of onderneming. Let wel dat dit afhankelijk is van de gekozen animatiestijl. Een whiteboard animatie heeft bijvoorbeeld al een vooraf vastgestelde stijl, terwijl een infographic of character animatiestijl veel flexibeler is. Kleuren kunnen in elke stijl aangepast worden aan uw wensen.

Werken jullie met bestaande illustraties?

Nee. We beginnen elke keer opnieuw. Wij werken niet met sjablonen of bestaande illustraties. Zo blijven we ontwikkelen en vernieuwen, en krijgt u de unieke animatie die het beste bij uw verhaal past.

In welk format en resolutie wordt de animatie opgeleverd?

Normaal gesproken leveren we de animatie aan als h264 .mp4 bestand, 25 frames per seconde en resolutie van 1920×1080. Heeft u andere wensen? Geef dit van te voren even aan. Een andere framerate of hogere resolutie is uiteraard mogelijk.

Kunnen de illustraties ook los aangeleverd worden?

Ja dat kan. Al zijn de illustraties niet gemaakt als afbeeldingen, maar om eerst nog geanimeerd te worden. Dus dit vergt wat extra werk om ze als illustraties netjes te kunnen aanleveren.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat kan. Geef dit van te voren even aan, alles is bespreekbaar! Doorgaans factureren wij na oplevering, met een betalingstermijn van 30 dagen.

Hoe gaat de communicatie met Luc Visuals?

Wij vinden het prettig om zo veel mogelijk te communiceren via email, omdat we dan alles nog eens kunnen terug lezen. Vind u het prettig om ook te bellen of videobellen, om bijvoorbeeld het onderwerp in meer detail uit te leggen, kan dat natuurlijk ook.

Mag de animatie overal gebruikt worden?

Ja. U mag de animatie zoveel als u wilt voor uw eigen bedrijf / initiatief plaatsen. Bijvoorbeeld bij een presentatie, op social media, op uw website of in de wachtruimte. Alleen als u de animatie (of een product waar de animatie onderdeel van is) wilt doorverkopen aan derden, vragen wij om dit van te voren aan te geven en hier samen afspraken over te maken.

Neem Contact Op

Waarmee kunnen we u helpen? Stuur ons gerust een bericht en we zullen zo snel mogelijk reageren. We spreken Nederlands en Engels.

Not readable? Change text. captcha txt